Upplev våren i Budapest!

Upplev våren i Budapest!

Donaus pärla, Östeuropas Paris är några av de epitet som staden bär med sig. Vad som stämmer eller inte är upp till var och en att avgöra men staden bär likheter med den franska huvudstaden. Den nästan 200 meter breda Donau delar staden i två delar. Skillnaden mellan de båda delarna är lika stor som mellan två systrar.

Å andra sidan finns här 9 broar som håller de båda halvorna samman. Samma familj men helt olika varandra. Breda boulevarder skär genom den flacka Pest-sidan och däremellan olika arrondissement för att bibehålla kontakten med Paris. Fast i Budapest heter distrikten ”kerület” och anges på alla gatuskyltar med romerska siffror. Totalt finns det 23 distrikt med egna karaktärsdrag.

Om Pest är platt så är Buda-sidan desto mer bergigt och kanske även lite mer sofistikerad än den nöjeslystna systern Pest. På Buda-sidan hittar du bl.a. Slottskullen med den sockertopps-utsmyckade Fiskarbastionen och Mathiaskyrkan som tillsamman med Citadella erbjuder den bästa vyn över den vidsträckta bebyggelsen. Allt detta ger en mångfasetterad stad med mycket kultur av olika slag. Områdets historia sträcker sig tillbaka till 2000 år före Kristus.

Följ med oss på en resa genom tid och rum och upplev små nedslag i stadens spännande historia. Vår resa börjar med den romerska staden Aquinum och avslutas med vårt eget årtionde.
Ciceron är mycket uppskattade och efterfrågade guiden Zsuzsanna Horváth.

Pris och bokning:
Med Nytta & Nöje betalar du 14.500 kronor/person (tillägg för enkelrum 1.890 kronor). Med avresa från Göteborg den 23 april 2018 – 26 april.

I priset ingår: Flyg med Lufthansa Göteborg – Budapest t/r, flygskatt, transfer och bussresor enligt programmet. Du bor på 4-stjärniga Continental hotell Budapest, del i dubbelrum med frukostbuffet, det gemensamma specialprogrammet samt 7 måltider varav 6 st med måltidsdryck och en vinprovning.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring AnsgarResor, telefon 031-17 36 90 eller skriv till info@ansgar.se.

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till hela Nytta & Nöje från 49 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.